onsdag den 20. juni 2012



LED Repair Grow Light (Plantelys)


Planter har brug for blåt lys til at fortælle dem hvor solen er, og rødt lys for at skaffe energi til deres stofskifte. Kombinationen af de to farver skaber en vækstpære.

Optagelses spektrum for de fotosyntetiske substanser. De har brug for blåt og rødt lys, dog ikke i samme mængde.

Til grønne planter er følgende lyskurve (peaks) vigtigste:



Lyset til en voksende plante skal ikke kun vælges ud fra farveskala. Det er sandt at fuldspektrede pærer svarer til en pære imellem 5000 kelvin (K) og 6500 K , der anses for at være det bedste for planter. Dette indikerer dog ikke nødvendigvis hvilken bølgelængde i nanometer, som pæren rent faktisk viser. Hvis du ønsker at optimere plantebladenes udvikling (blåt lys) og længden på stilken og farven (rød) har du brug for et mix af blåt og rødt til dine planter, og grønt til at få planten til at se naturlig ud. Hvis dit lys ser ekstremt lyst ud og dine planter er ultra-grønne, er det fordi at der er for meget lys i det grønne spektrum. Lad være med at tro at dette er en god belysning for dine planter, fordi planter bruger ikke lys fra det grønne spektrum til fotosyntese. Sollys peak i det blå spektrum på 475 nanometer. Det er en kortere bølgelængde end rødt lys og bliver brugt af både planter og alger. Mens lyset passerer igennem vandet falder intensiteten af lyset. Jo kortere bølgelængden er bevirker at det blå lys trænger bedre og hurtigere end rødt lys igennem vandet, da rødt lys er langsommere og absorberes hurtigere. Klorofyl, det fotosyntetiske pigment/farvestof som planter bruger, fanger blåt og rødt lys, men er mere effektivt sammen med rødt lys ved 650 – 675 nm.



LED lysets farve bliver bestemt af hvilken semi ledere man bruger, især band gap spændingen på lederen. Der bliver kun produceret få specifikke ”band gap” spændinger, og de skaber nogle meget specifikke lys-frekvenser. Det hvide LED er faktisk UV LED med fosforescens på toppen og det afhænger af materialets kvalitet (som omdanner højfrekvens UV til lavere frekvenser der bliver til hvidt) hvad det aktuelle spektrum er. Det kan være vanskeligere at finde et korrekt hvidt LED ned at kombinere rødt og blåt. Planten er ligeglad så længe den får det ”photons” den har brug for

kilde Se her



Ingen kommentarer:

Send en kommentar